Sunday, February 8, 2009

1 hari 1000 memori....

assalamualaikum warahmatullahi wabarakatu..
ahlan wasahlan wamarhaban bikum ke page ni..
rasenye ni la first time saya coretkan kata buat tatapan para
pengunjung..cewah..rase bangge lak..hik3..
ehm..biar sy introduce diri dulu..
nama yg diberi ialah nabilah..berusia 16 tahun..kini masih menuntut di smka
simpang lima dalam tingkatan 4..
blog ni sbnarnye mak yang buat..saje nak mnyebuk..hik3..





emm..bile dipikirkan balik..
pejam celik..pejam..pastu celik balik..
da remaja dah rupenye cik muda ni..
16 tahun..tahun depan 17 tahun..spm..abis sekolah..
.....cepatnyer!!.......
hmm...sebenarnya alam remaja yang dilalui ni mrupakan satu nikmat dari
allah..
darinya kita mengenal erti kehidupan..
persahabatan..
erti kepentingan ibu bapa..
keluarga..
rakan-rakan..
dan pelajaran..
dalam perjuangan mengejar cita2...
tak sangka..dulu..
time kecik2...mlompat sana sini cam dalam iklan scott's emulsion tu..
bukan main galak..
tapi sekarang..
kita dalam usaha melangkah ke alam dewasa...
perlulah target impian dan cita2 agar menjadi orang yang berguna..
kepada agama,bangsa dan negara..
kadang2 rasa sedih ble knangkan usia yang makin tua ni...makin banyak beban
yang harus digalas pada bahu sendiri..
waa..rase nak jadi kecik balik je..
apepun..tu sumer dah berlalu..
kini...
tanamkan azam dan iktikad yang kuat..
usahakannya semoga tak menyesal di kemudian hari..
dalam perjalanan hidup yang penuh mencabar ini....
insya-Allah...
aja2 fighting basha!!!








1 comments:

Wee said...

askm..
aaaaaaaaaaa....dapat pun masuk blog dier...
mana gambar abahnyer?

Post a Comment